Dagelijks worden er een hoop planten weggegooid. Ze staan te lang in de winkel of ze worden niet gekocht omdat ze een scheef takje hebben of er niet meer perfect gaaf uitzien. De tuincentra moeten plek maken voor verse planten en de “oude” planten belanden in de container. Momenteel zien de telers de vraag naar planten ook dalen omdat kantoren gesloten zijn, die waren voorheen toch een grote afnemer voor vers groen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, met deze planten is niets mis, ze hebben hooguit wat extra liefde en aandacht nodig.

Bij plantje.nl bestel je naast de standaard kamerplanten nu ook een box met daarin 8 tot 12 planten die anders weggegooid waren. Dit bedrijf onderschept deze plantjes om ze voor een lage prijs te verkopen aan liefdevolle eigenaren, met of zonder groene vingers. Een beetje liefde kunnen deze plantjes wel gebruiken!

Hoe leuk is deze, de bladeren gaan in de avond helemaal naar elkaar staan, hij sluit zich!

Voor 19.95 bestel je zo’n box en is het is echt een verrassing wat je krijgt. De potmaten lopen van een mini plantje (leuk op je bureau) of een plant die echt flink de ruimte nodig heeft in een pot van 20 centimeter of groter. De planten die ze verkopen zijn allemaal gecheckt op ongedierte en plagen. De planten die je krijgt zijn dus helemaal gezond en vrij van bladluis of ongedierte.

Het enige wat ze je niet kunnen garanderen zijn dat de planten gif vrij zijn. Daar maken ze geen onderscheid in. Let dus op als je katten graag aan de planten knabbelen.

Niet alle planten waren naar onze smaak overigens, een plant hebben we buiten op het terras gezet, die was een beetje oudbollig

Wij zijn echt ontzettend blij met deze box en daarmee hebben wij onze “urban jungle” flink kunnen uitbreiden. 

Het waren er zo veel, we hebben zelfs enkele planten, de kleintjes dan, in onze slaapkamer gezet, beneden werd het een flinke jungle! 

En wat is er nu fijner dan planten in de slaapkamer? Ze zorgen voor zuurstof in de lucht, en het ziet er ontzettend gezellig uit!